U skladu s prirodom

U skladu s prirodom

Sinkronizirana akcija

Pametna kuća minimizira utrošak energije na način da sustave rasvjete, klimatizacije, provjetravanja i upravljanja zaslonima sinkronizira međusobno i s vanjskim prilikama. Vi samo odredite u kojoj temperaturi želite boraviti i koji vam intenzitet svjetlosti u pojedinoj prostoriji odgovara. Ostalo će pametni dom odraditi sam.

Vi radite za prirodu – priroda radi za vas

Za vedrog dana zasloni se otvaraju i propuštaju prirodnu svjetlost i toplinu u prostor. Sustavi rasvjete i grijanja se automatski usklađuju s prirodnim uvjetima i, ovisno o intenzitetu sunca i zadanim postavkama temperature i svjetlosti, smanjuju rad grijaćih i rasvjetnih tijela ili se potpuno deaktiviraju. Uštedom energije za njihov rad čuvate eko-sustav.

Budite ekološki osviješteni

Ukoliko ostavite otvoren prozor, sustav klimatizacije automatski će se ugasiti kako ne bi došlo do bespotrebnog rasipanja energije. Ako napustite prostoriju i zaboravite ugasiti svjetlo, detektori prisutnosti automatski će deaktivirati rasvjetna tijela u toj prostoriji. Zašto trošiti više energije nego što je potrebno?

Želite znati više?